a

MPX Cockpit SX

Jag flyger ganska mycket DLG och till det används en modifierad MPX Cockpit MM. En mycket smidig och lätt sändare till DLG! Nu är det så att jag bara kört med skev/höjd och sida/höjd hittills på mina DLG, och med det så är min Cockpit MM modifierad just för detta.

Eftersom jag snart drar igång med min Blaster och på den tänker jag använda både sida/skev! Och min "MM" som inte är anpassad både för skev och sida! Vad göra? Använda min EVO 9:a? Nja... Är man bortskämd med en riktigt lätt sändare som ligger fint i näven så tycker jag att dom mesta andra sändare är "klumpiga" att flyga DLG med!

Nu är nog "bekymmret" löst? Jag har beställt mig en ny Cockpit SX från RC-Teknik! En till synes perfekt sändare för mina och säkert många andras behov! Så fort sändaren dyker upp så tänker jag skriva några rader om hur den verkar, samt fota den i alla vinklar.

Nu har radion kommit!

Recension Cockpit SX del1

 
I första delen av recensionen blir det en presentation i bilder.
 
Mycket stilren sändare! Alla reglage/knappar tydligt överskådliga.   Baksidan med "fingerurgröpningar" Spakarna justeras genom dom små hålen med den medföljande torxen.
 
Närbild på knappar/skutreglage. Skutreglagen är "genomgående" så man kommer åt det från valfri sida
 
En smart och praktisk detalj är att det kombinerade ladd, data och elevuttaget är gömt bakom en lucka!
 
Storleksjämförelse med EVO visar tydligt att SX är en "liten" och smidig radio!
 

Såja, då var den "yttre" bildpresentationen av Cockpit SX klar och vi avslutar del1 med en bild på SX:ens inre.

En positiv sak är att spakmekanismen är vad jag kan se samma som EVO sändarna vilket i så fall betyder kullagrade spakar? Ska undersöka detta vidare!

Förövrigt så ser det ut som MPX brukar göra. Alltså helt OK!

 
Innanför "skalet" ser SX:en ut så här.
 
Såja, nu är bildpresentationen klar och nästa del handlar om hur den känns och funkar. Men jag kan redan nu nämna att den verkar vara en riktig fullträff på många sätt!