a

Pesonliga rekord utvecklar ditt RC-Segelflygande!

Håller man på med RC-Segelflyg är det mycket trevlig, stimulerande och utvecklande att försöka slå sina egna rekord, antingen totalt eller med någon Seglare man har. Tex. Kasthöjd om man flyger DLG, topphöjder, flygtid, höjd vid vinschstart, Stighastighet med EL-Seglare, ta landningspoäng, mm. Ja, det behöver inte vara några extrema "siffror" eller något märkvärdigt utan huvudsaken är att man själv har ett mål som stämmer med ens egna förutsättningar.

Varje förbättring oavsett vad det är när du flyger är ju faktiskt ett nytt rekord för dig! Nu behöver man ju inte jaga rekorden helt hysteriskt utan ta dom som dom kommer, men har man det där med "rekord" i bakhuvet så kommer spänningen krypande om man närmar sig någon tid eller höjd som man gärna vill slå och man jobbar på lite extra i luften och hoppas att man lyckas! Skulle man lyckas så kan jag garantera att en skön känsla av att lyckats infinner sig! Lyckas man inte denna gång så har man säkert ändå haft en trevlig flygstund, men nästa flygning, vem vet...

Det finns fler målinriktade aktiviteter som utvecklar ditt RC-Segelflygande. Bla, LSF, läs mer här! Håller man på med EL-Segel så finns internationella "posttävlingen" X5J-eXtreme En "individuell" tävlingsform där man jämföra sina egna resultat med övriga deltagare.

Själv så finner jag stort nöje i att försöka slå mina egna rekord! Och jag tänker samla dom på en sida framöver så dom intresserade kan kolla om jag lyckas slå dom! Samt att det kanske sporrar någon av er till att slå mina rekord. Nåja, nu är det ju inte fråga om någon "tävling" utan det viktigaste är att man trivs med det man håller på med! - Alltså RC-Segelflyg!

Lycka till med vad ni än hittar på!

 
Ps. Sidan med "Mina personliga rekord" kommer när den är klar ligga under "Trevliga minnen" - För visst är ett personligt rekord ett trevligt minne! Utrustning för personlig rekordjakt!